İSTANBUL / ESENLER - Atatürk Anadolu Lisesi

tarihleri arasında yapılacaktır.

Sınavlarınızda başarılar dileriz.

May

Bilişim; insanların teknik, ekonomik ve toplumsal iletişimde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin, düzenli ve akla uygun bir biçimde, özellikle bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla işlendiği, bilgi ve iletişimin bir araya geldiği bilim dalıdır. Bilişim bilimi kapsamında kullandığımız teknolojiler ise dilimizde Bilişim teknolojileri olarak ifadesini bulmaktadır.

Bu amaçla Mayıs ayının ilk haftası olan Bilişim haftası olarak kutlanılmaktadır. İnsanları ortak düşüncede birleştiren ve ulusal bilgi toplumu oluşturmayı hedefleyen bilimin, bu bilgilerin bir anlamda yeniden işlenmesi olan bilişimin ve insanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren teknolojinin bilinçli ve faydalı kullanımı üzerinde durmak amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda okulumuzda rehber öğretmenlerimiz tarafından "Bilişim Haftası" kapsamında seminer düzenlenmiştir.

Nis

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan "Liseler Arası Karşı-Beri Münazara Yarışması"nda okulumuz, ilçemiz liseleri arasında birinci olmuştur. Yarışmada birinci olan öğrencilerimizi ve onları hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Dilay KILIÇ'ı tebrik ederiz.

Nis

Okul-Aile Birliği Mart ayı gelir-gider tablosu ektedir.

Nis

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur.

1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Mrt

Çanakkale cephesinde alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir.

Okulumuzda gerçekleştirilen tören vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin Banisi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ile anıyor, törenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn